fbpx
Hoppa till innehåll

GOD FORSÄTTNING

Vi vill börja med att tack just dig 🫵🏻
Det är årets sista middag fynd med många minnen från årets som gott och med stora förhoppningar för ett nytt år som kommer, med det sagt blir vi oerhört glada att du valde att runda av årets sista smaker från Durkslaget 🥂

Vi har samlat ihop lite kul fakta om nyår och vi har även en liten present 💝 så luta dig tillbaks för året har bara börjat och vi tror det blir ett bra år 🥳

VISTE DU DET HÄR

Äta 12 vindruvor!

Varför äter man 12 vindruvor på nyår i Spanien?

Enligt den spanska traditionen äter man tolv vindruvor tolv vid tolvslaget för att sen skölja ner dem med cava. Att lyckas äta alla tolv druvorna ska ge tur de tolv kommande månaderna.

Nyårs på andra platser?

Hur firar man nyår i Chile, Estland?

Chile firar man nyår med sina döda släktingar genom att sova över på kyrkogården. I Estland ger det tur att äta ofta på nyårsafton. Helst ska man äta 12 gånger för maximal tur. I Sydamerika tror man att färgen på de underkläder man bär på nyårsafton sätter riktningen för det kommande året.

När börja Sverige med nyår?

När började man fira nyår i Sverige?

I traditioner utanför Västerlandet och i olika tidpunkter i historien förläggs som bekant det nya året till andra tidpunkter. I Sverige var den 25 december nyårsdag fram till 1500-talet, men firades på vissa håll ända in på 1700-talet.


Hitta till oss

Durkslaget AB
Korsgatan 13
602 33 Norrköping

Kontakt
Telefon: 011-13 70 70
Email: info@durkslaget.se