Tirokafteri (🔥 Fetaostdipp)
Tillagningstid: 15 min – Antal: 4-6 personer
Ingredienser
- 300 gram fetaost
- 1,5 dk grekisk yoghurt
Tips: se till att den är riktigt krämig - 50 gram färskost
- 1 röda chili
- 1 grön spetspaprika
- 0,5 dl olivolja
Grekisk så klart 😉 - 1 tsk rödvinsvinäger
Topping
Grillat eller rostat bröd 🥖
Tips: Om du vill få yoghurten mer fast, ta ett durkslag och lägg en kökshandduk i boten av inre sidan av durkslaget. Sedan häller du in all yoghurt du ska använda och låter den droppa av i diskhon i några timmar.
Gör så här
- Ta bort kärnhuset från paprikan och chilin, stek det i en stekpanna med lite olja så att den får lite färg.
- Häll i 0,5 dl olivolja och 1 tsk rödvinsvinäger och den steka paprikan och chilin. Mixa runt tills allting är mixat inga hela bitar av paprika eller chili ska synas.
- Smula 300 gram fetaost i en skål. Lägg i 50 gram färskost och 1,5 dl grekisk yoghurt. Häll sedan i den mixade bladningen med chili, olivolja och rödvinsvinäger.
- Bland runt med en sked eller gaffel och mosa runt i fall det inte finns några söttre bitar av fetaosten
- Servera med grekisk lantbröd gärna färsk 😋, har du kvar oljan du stekte till chilin och paprikan kan du ringa över det på dippen.

Mimoza Marku
Jag delar gärna med mig av goda recept till våra gäster på durkslaget.
Focaccia är ett italienskt bröd som passar perfekt till alla tillfällen, själv äter jag gärna det till en god soppa under hösten.