Upptäck hur man gör en hälsosam och smakfull ratatouille med vårt enkla och följsamma recept. Medan du följer vår noggrant utformade guide kommer du att lära dig använda färska grönsaker såsom zucchini, aubergine, paprika och tomater, med smakrika örter och kryddor, för att skapa en läcker rätt som kommer att imponera på dina gäster. Från förberedelsestegen till den slutliga tillagningen, vår steg-för-steg guide kommer att hjälpa dig att skapa den perfekta ratatouillen varje gång.
⌛️ Under 50 min
🧺 9 ingredienser
Svårighet: Lätt
Ingredienser
För 4 Portioner
- 1 förpackning krossade tomater
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- 1 röd paprika
- 1 rödlök
- 100g fetaost
- ½ del olivolja
- Färskt timjan, några kvistar
- salt & peppar
Topping
Smula lite fetaost på 🤩
Tips: Kan serveras som egen vegetarisk rätt eller som tillbehör
Gör så här
- Värm ugnen till 200 gradar
- Skär aubergine, zucchini och paprika i ca 4mm tjocka skivor eller så tunna du vill ha dem. Alla skivor ska ha ungefär samma storlek, så skär i halvor eller kvartar om det behövs. Skala löken, dela den på hälften och skär den i tunna skivor.
- Häll de krossade tomaterna i en smord ugnsform så den täcker botten ordentligt.
- Varva grönsaker och lök i formen i fina rader. Ringla över olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar. Toppa med fetaost och lite färsk timjan.
- Tillaga mitt i ugnen i 40 minuter.
Mimoza Marku
Jag delar gärna med mig av goda recept till våra gäster på durkslaget.
Focaccia är ett italienskt bröd som passar perfekt till alla tillfällen, själv äter jag gärna det till en god soppa under hösten.