fbpx
Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Egen gnocchi brynt i smör och salvia

Egen gnocchi brynt i smör och salvia

Om du letar efter ett enkelt och läckert recept att laga hemma, så är hemmagjorda gnocchi ett utmärkt alternativ. Dessa små potatisbollar är perfekta för en varm middag eller lunch, och med rätt teknik och några enkla ingredienser kan du skapa en smakrik och krämig gnocchi som smälter i munnen. För en komplett och läcker måltid kan du servera gnocchin med en härlig tomatsås, färsk basilika och en krispig sallad. Missa inte chansen att prova på detta populära och klassiska italienska recept. Följ vårt enkla recept nedan för att skapa en fantastisk måltid som kommer att imponera på dina gäster!

⌛️ Under 60 min

🧺 10 ingredienser

Svårighet: Lätt

Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 900 g potatis (fast sort)
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3-4 dl vetemjöl (kan behövas lite mer till bakningen)
  • 2 msk smör (stekning)
  • 2 msk olja (stekning)
  • svartpeppar
  • 1 kruka salvia
  • 50 g smör
  • 1 tsk muskot

Topping

Lägg upp gnocchin på tallrikar och toppa med salviasmöret och riven parmesanost.

Tips: Om du har lite lök vitlök fräst det i pappan och servera det som en matigare rätt ihop.

Gör så här

  1. Gnocchi: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av och låt svalna lite. Pressa genom potatispress i en bunke.
  2. Blanda den pressade potatisen med ägg och salt till ett mos. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg. Degen ska vara ganska lös men kan formas med hjälp av mjölade händer.
  3. Rulla degen till 2–3 cm tjocka rullar på mjölad bänk. Skär i 3 cm stora bitar. Tryck till lätt med gaffel och lägg på mjölat underlag.
  4. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka gnocchin i omgångar ca 5 minuter, de är klara när de flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
    Öppna timer: 5 minuter
  5. Brynt smör: Plocka bladen från salvian. Bryn smöret tills det doftar nötigt. Ta från värmen och rör ner salvian.
  6. Gnocchi: Stek gnocchin i smör och olja i en stor stekpanna tills den är gyllene. Smaka av med salt och peppar.

Kocken Mimoza delar med sig av hennes recept från durken
Mimoza Marku

Jag delar gärna med mig av goda recept till våra gäster på durkslaget.

Focaccia är ett italienskt bröd som passar perfekt till alla tillfällen.


Hitta till oss

Durkslaget AB
Korsgatan 13
602 33 Norrköping

Kontakt
Telefon: 011-13 70 70
Email: info@durkslaget.se