Renskav med en härlig mix av svamp och lingon är en värmande och lättlagad rätt som passar perfekt under hösten. Genom att kombinera den renskav med olika sorters svamp och söta lingon skapar man en färgsprakande och smakrik rätt som kommer att vara en favorit vid middagsbordet. Följ detta enkla recept för att laga denna nordiska klassiker hemma.
⏳ Under 30 min
🧺 9 ingredienser
Svårighet: Medel
Ingredienser
- 240 g renskav
- smör, att steka i
- 1 gul lök
- 100 g mixsvamp kantareller
- peppar från kvarn
- salt
- 1 msk lingon
- 1 msk svart vinbärsgelé
- 2 dl vispgrädde
Topping
Persilja, kok potatis
Tips: Du kan ha tunnbröd som du fyller med renskav så som en gyros det blir en nordisk variant 🤩
Gör så här
- Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i renskavet, halvt tinat, och sära på köttet så att det blir jämnt brynt. Lägg i löken och svampen, salta och peppra och fortsätt att steka en stund.
- Tillsätt lingon, gelé och grädde och låt småputtra cirka 5 minuter. Smaka av.
- Strö över persilja och servera med kokt eller pressad potatis, gelé och sallad.
Mimoza Marku
Jag delar gärna med mig av goda recept till våra gäster på durkslaget.
Jag har alltid känt till det grekiska köket men här i har jag hittat nya smaker som jag bara älskar.
Nyhetsbrev
Bli en följare och få ta del av nyheter & unika erbjudanden före alla andra 🚀
Hitta till oss
Durkslaget AB
Korsgatan 13
602 33 Norrköping
Kontakt
Telefon: 011-13 70 70
Email: info@durkslaget.se