fbpx
Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Renskav med mix av svamp och lingon

Renskav med mix av svamp och lingon

Renskav med en härlig mix av svamp och lingon är en värmande och lättlagad rätt som passar perfekt under hösten. Genom att kombinera den renskav med olika sorters svamp och söta lingon skapar man en färgsprakande och smakrik rätt som kommer att vara en favorit vid middagsbordet. Följ detta enkla recept för att laga denna nordiska klassiker hemma.

⏳ Under 30 min

🧺 9 ingredienser

Svårighet: Medel

Ingredienser

  • 240 g renskav
  • smör, att steka i
  • 1 gul lök
  • 100 g mixsvamp kantareller
  • peppar från kvarn
  • salt
  • 1 msk lingon
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • 2 dl vispgrädde

Topping

Persilja, kok potatis

Tips: Du kan ha tunnbröd som du fyller med renskav så som en gyros det blir en nordisk variant 🤩

Gör så här

  1. Bryn smöret i en stekpanna. Lägg i renskavet, halvt tinat, och sära på köttet så att det blir jämnt brynt. Lägg i löken och svampen, salta och peppra och fortsätt att steka en stund.
  2. Tillsätt lingon, gelé och grädde och låt småputtra cirka 5 minuter. Smaka av.
  3. Strö över persilja och servera med kokt eller pressad potatis, gelé och sallad.

Kocken Mimoza delar med sig av hennes recept från durken
Mimoza Marku

Jag delar gärna med mig av goda recept till våra gäster på durkslaget.

Jag har alltid känt till det grekiska köket men här i har jag hittat nya smaker som jag bara älskar.


Hitta till oss

Durkslaget AB
Korsgatan 13
602 33 Norrköping

Kontakt
Telefon: 011-13 70 70
Email: info@durkslaget.se