fbpx
Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Risotto med portabello

Risotto med portabello

RECEPT PÅ RISOTTO MED PORTABLlO

Tillagningstid: 45 min – Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 Schalottenlökar
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 9 dl svampbuljong (fond eller tärning)
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin
  • 250 g portablleo svamp
  • 3 msk smör
  • 2 dl riven parmesan
  • Salt & Peppar
  • Rucola

Topping

Rucola till servering

Tips: Du kan ha knaperstekt bacon. 🥓

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Koka upp buljongen som ska hållas varm.
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg. Höj värmen och tillsätt riset, fräs tills det är glansigt. Häll på vinet och låt det koka in i riset.
  3. Späd med varm buljong under omrörning. Börja med 3-4 dl och ta sedan 1 dl i taget (för 4 port) efterhand som riset suger upp buljongen. Låt det koka sakta och rör ofta.  Riset är färdigkokt efter 15-20 minuter. Ta upp några riskorn och smaka. Det ska finnas en kärna som ger visst tuggmotstånd. 
    Öppna timer: 15 minuter
  4. Ansa och skiva svampen. Stek den i smöret och krydda med salt och peppar. Rör ner svampen i riset. Tillsätt den rivna parmesansosten. Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. Späd ev. med mer buljong. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera risotton direkt på varma tallrikar med lite ruccola på toppen.

Kocken Mimoza delar med sig av hennes recept från durken
Mimoza Marku

Jag delar gärna med mig av goda recept till våra gäster på durkslaget.

Svamp kan vara godare en kött och som kock att få jobba med en sån fantastisk produkt är lyx.


Hitta till oss

Durkslaget AB
Korsgatan 13
602 33 Norrköping

Kontakt
Telefon: 011-13 70 70
Email: info@durkslaget.se