fbpx
Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Loukoumades = Grekiska munkar

Loukoumades = Grekiska munkar

Om du letar efter ett läckert recept på grekiska loukoumades, har du kommit till rätt ställe! Med denna enkla guide kommer du att lära dig att skapa dessa ljuvliga godbitar hemma på nolltid. Från de viktiga ingredienserna till steg-för-steg instruktioner, vi har allt täckt. Så om du är redo att imponera på dina vänner och familj med en autentisk och läcker grekisk efterrätt, följ bara vår guide och du kommer att vara på väg till att njuta av dessa mjuka, fluffiga och söta bollar av himmelsk godhet på nolltid!

⌛️ Under 1 timme 45 min

🧺 9 ingredienser

Svårighet: Svår

Ingredienser

Moment 1
  • 25 gr jäst (0,5 paket)
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 l solrosolja

Topping
  • Flytande honung
  • Valnötter

Tips: Du bör äta dom varma du kan även ha Nutella istället för honung.

Gör så här

Moment 1
  • Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och olivolja till 37 grader och häll vätskan över jästen. Rör ut jästen ordentligt.
  • Blanda ner vetemjöl, strösocker och salt och rör ihop en jämn och fin smet.
  • Låt smeten jäsa i en timme. Har du svårt att hitta en varm och jämn temperatur, värm ugnen till 40 grader, stäng av och låt smeten jäsa i ugnen.
  • Värm oljan till 160 grader. Ta två vanliga matskedar och ställ i ett glas kallt vatten. Ta upp smet med den ena matskeden och skrapa försiktigt av smeten med den andra skeden ner i den varma oljan. Fritera inte fler än fyra, fem stycken åt gången då temperaturen på oljan sjunker när smeten läggs i.
  • När den sidan som är i oljan har fått en fin gyllenbrun färg, vänd försiktigt Loukoumadesen och fritera den andra sidan tills den har fått en lika fin gyllene färg. Ta upp Loukoumadesen med en hålslev (eller liknande verktyg) och lägg dem på ett fat med hushållspapper för att suga upp överflödig olja.
  • Du kan täcka över Loukoumadesen med folie så att de behåller värmen medan du friterar klart.
  • Strö över kanel och ringla över honung. Servera direkt och gärna tillsammans med en kula vaniljglass.

Kocken Mimoza delar med sig av hennes recept från durken
Mimoza Marku

Jag delar gärna med mig av goda recept till våra gäster på durkslaget.

Tsoureki är en traditionell sötsyrlig bröd från Grekland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *