Melizanosalata
Midsommar tips som du borde testa att göra 👩🏻🍳
Nu när grillsäsongen är i gång ville Dimitris på Durken tipsa om en riktigt god grekisk dipp eller som grekerna själva skulle säga “Sallad”
Vad är Melitzana?
Det är ugnsbakad eller grillad aubergin mixad med olivolja vitlök salt peppar smaksatt med lite rödvinsvinäger.
Passar bra till grillat kök framför allt Lam 😋
PS: påminner lite om Baba ganous men det är godare 😉
Recept I 6 portioner I Tid 80 min
Tänk på att auberginen behöver svalna efter ugnen!
Ingredienser ⤵️
2 st auberginer
1/2 dl Olivolja
2-3 Klyftor vitlök
1/2 dl Vinäger
(1 dl Majonnäs) – Det är en försvenskad variant men riktigt god!
Salt + Peppar efter smak
Hur gör du steg för steg ⤵️👩🏻🍳
Steg 1
Du gör håll med en gaffel på auberginen, du sätter i gång ugnen på 250 grader och lägger auberginen i en plåt med lite vatten.
– Du vänder regelbundet varje kvart auberginen så att de bakas inifrån, skalet gå att skala av när det är färdigt.
– Auberginen är i ugnen runt 60 min
Steg 2
Ta ut Auberginen från ugnen, låt den svalna så att du kan skala bort det lilla skalen och stjälken ska bort med.
Steg 3
Lägg auberginen i ett durkslag och ta en gaffel och tyck söner Auberginen i små delar samtidigt som den tappar vätska, Mixa vitlöken oljan med stavmixer till en jämn smet.
Ta auberginen till en skål, häl in vitlöksmeten blanda med gaffel tills det känns bra konsistens, smaka av med salt pepper och vinäger.
🧠 Tips:
Häll i majonnäs, ta stavmixer mixa ihop smeten till en slättdipp smaka av med mer vinäger om du vill få lite mer syra eller salt och peppar.
Lycka till och dela gärna med er på Sociala medier hur det går!
Nyhetsbrev
Bli en följare och få ta del av nyheter & unika erbjudanden före alla andra 🚀